SEVERINUL A INTRAT ÎN SCENARIUL ROŞU

Situaţia devine dramatică în municipiul Drobeta Turnu-Severin, dupa ce incidenţa cazurilor de Covid-19 a depășit pragul de trei la mia de locuitori. Astfel, s-a hotărât intrarea în scenariul roşu încă de ieri.
Municipiul Drobeta Turnu -Severin şi localitățile Eșelnița, Malovăț și Izvorul Bârzii au intrat în scenariul roşu, după ce incidenţa cazurilor de COVID-19 a depăşit nivelul de trei la o mie de locuitori. Decizia a fost luată ieri, în şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

În perioada 10-23 noiembrie, se interzice activitatea cinematografelor, instituţiilor de spectacole si a concertelor, organizarea în aer liber a spectacolelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale precum si activitatea restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor. Terasele închise își vor suspenda, de asemenea, temporar activitatea. Interzisă în această perioadă este și activitatea jocurilor de noroc de orice fel.

Potrivit Direcției de Sănătate Publică, incidenţa cazurilor în municipiul Drobeta Turnu-Severin a ajuns la 3,72 la mia de locuitori, în Eșelnița la 3,13, în Malovăț la 3,36 și în Izvorul Bârzii la 3,21.

Prefectul Cristinel PAVEL le recomandă cetăţenilor să păstreze distanţa fizică de protecţie sanitară, măsurile de igienă şi de conduită sanitară stabilite de către specialişti.