REȚINUȚI, DUPĂ CE AU VÂNAT DOUĂ CĂPRIOARE

Trei mehedințeni au fost reținuți pentru braconaj. Aceștia au vânat două căprioare, iar în această perioadă, este interzisă vânarea acestei specii. Au fost indisponibilizate mașina și carnea vânată.

Polițiștii serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au depistat trei  bărbați de 29, 54, 59 de ani din Drobeta Turnu-Severin, respectiv Burila, bănuiți de comiterea infracțiunii de braconaj cinegetic,  după ce ar fi vânat două căprioare, specie a cărei vânătoare este interzisă în această perioadă. Cei trei vânători au fost reținuti pentru 24 de ore.

„Din cercetări, a reieșit că persoanele bănuite ar fi efectuat activități de braconaj pe fondul de vânătoare de pe raza localității Husnicioara, prin nerespectarea condițiilor înscrise în autorizația de vânătoare. Astfel, persoanele în cauză ar fi vânat o specie de interes cinegetic, pentru care era interzisă vânătoarea la data efectuării acestei activități. În urma controlului efectuat, în autovehiculul persoanelor, au fost identificate două exemplare de vânat, trei arme letale, mai multe cartușe, capcane și trei câini de vânătoare.”, ne spune purtătorul de cuvânt al I.P.J. Mehedinți, ag-șef. adj. Andreea Rădoi.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de braconaj cinegetic și transportul vânatului, fără respectarea condițiilor legii