AJUTOR DE SĂRBĂTORI PENTRU PENSIONARI ŞI NEVOIAŞI

O mână întinsă nevoiașilor! Guvernul Orban a hotărât ajutorarea persoanelor nevoiaşe, prin oferirea unor carduri, ce vor fi încărcate cu bonuri de masă în valoare de 720 lei. Sumele vor fi virate la începutul lunii decembrie.

În această perioadă generată de criza virusului COVID-19, Guvernul Orban a hotărât ca toți pensionarii de peste 75 de ani care au venituri la nivelul pensiei minime sociale și persoanele fără adăpost, inclusiv cei care au fost evacuați ori cei care au copii și cărora le lipsește un domiciliu stabil, să beneficieze de tichete de masă. Nu pot fi insă folosite pentru retragerea de numerar sau preschimbarea în bani lichizi.

Sumele sunt acordate în baza OUG nr. 115/2020, iar totalul de 720 de lei reprezintă minimum plătit pentru o perioadă de patru luni. Noile tichete vor putea fi folosite în unitățile acceptate în program, iar tranzacțiile zilnice nu pot depăși suma de 40 de lei. Dacă o masă caldă are un cost mai mare de 40 de lei, atunci va trebui achitată diferența de către beneficiar. Suma încărcată pe card este valabilă 12 luni de la data acordării ei.

Cardurile sunt acordate beneficiarilor de drept împreună cu instrucțiunile de utilizare, codul PIN aferent și o listă cu unitățile partenere care acceptă plata cu tichetele sociale pentru mese calde pe suport electronic. Cei care primesc aceste beneficiu vor ști exact unde îl pot folosi. Acestea vor putea fi utilizate imediat, la orice unitate de pe teritoriul României care accepta carduri sociale pentru mese calde și este parteneră a emitentului, doar pentru achiziționarea de mese calde.