SUBVENȚIILE PENTRU ANGAJATORI, LUATE LA BANI MĂRUNȚI

Acordarea subvențiilor pentru angajarea șomerilor, sub lupa Ministerului Muncii! A fost emis un ordin, prin care s-a cerut centralizarea și publicarea listei angajatorilor care au beneficiat de acești bani. La nivelul județului Mehedinți, 252 de angajatori au primit subvenții.

Agentiile Judetene pentru Ocuparea Forței de Muncă vor fi luate la bani mărunți. Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a dat un ordin de ministru prin care cere ca AJOM-urile din țară să centralizeze și să publice, la zi, până pe data de 10 ianuarie, lista angajatorilor care au beneficiat de subvenții pentru angajarea șomerilor.

ministrul Muncii Violeta Alexandru


‘‘Ca să facem treabă, mai întâi curățăm! Cea mai bună curățenie: scoatem totul la lumină. Mâine dimineață Ordinul prin care cer să se centralizeze și să se publice subvențiile, la zi, pleacă spre ANOFM. Mulți bani europeni au fost la dispoziția AJOFMurilor pentru a le acorda firmelor care să angajeze persoane peste 18 ani sau peste 45. Vom afla cum s-au dat, transparent sau preferențial”, a arătat, în noaptea de luni spre marți, pe pagina de facebook, ministrul.

Astfel, angajatorii care au depus actele necesare beneficiază 12 luni de suma de 2250 de lei per angajat. Oamenii văd cu ochi buni această inițiativă, sperând ca astfel să scadă și rata șomajului.

Pentru a primi acești bani de la stat, persoana pentru care se depun cererile nu trebuie să fi lucrat în ultimii 2 ani la aceeași firmă și trebuie să fie înregistrată în baza de date a AJOFM. Angajatorii care beneficiază de subvenții au obligativitatea de a ține în câmpul muncii persoanele, cel puțin 18 luni.