CONCEDIERI MASIVE ÎN MEHEDINȚI

Sute de mehedințeni își vor pierde locul de muncă, după ce mai multe firme din județ au anunțat disponibilizări masive. Este vorba, în primul rând, de societatea Hidroserv, aflată în insolvență din 2016. De aici, vor fi dați afară 55 de oameni,muncitori și maiștri. Va pleca și personal Tesa.

În prezent, în Mehedinți, Hidroserv are 241 de salariați, iar valul de disponibilizări începe în luna iulie. Cei, care își vor pierde locul de muncă, vor primi salarii compensatorii în funcție de vechime.Hidroserv funcționează cu șapte secții în țară: cea din Mehedinți, la Porțile de Fier I, în Bistrița, Cluj-Napoca, Curtea de Argeș, Sebeș, Hațeg, Râmnicu Vâlcea. În toate cele șapte filiale, vor avea loc concedieri.

Hidroserv nu este,însă singura firmă care anunță concedieri. Societatea de Servicii Energetice Oltenia SA, firmă cu capital privat, îi va da afară pe toți cei 12 salariați din Mehedinți. Firma are 82 de angajați la nivelul filialelor din țară (Mehedinți, Dolj, Olt și Teleorman) și este în faliment din 2018.

În Mehedinți, rata șomajului este de 6,86% .