ȘOFERI BEȚI, PRINȘI DE POLIȚIȘTI!

Inconștiență la volan! Șoferi beți, care pun în pericol viața participanților la trafic, prinși de polițiști!  Mai multe permise de conducere au fost reținute, seara trecută , de oamenii legii.

Un șofer în vârstă de 46 de ani, care conducea o autoutilitară, pe raza comunei Malovăț, a fost depistat cu o alcoolemie de 0,23 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional și i s-a reținut permisul de conducere pentru o perioadă de 90 de zile. Și polițiștii postului de poliție Butoiești au depistat un șofer de 35 de ani, din comuna Voloiac, județul Mehedinţi, cu o alcoolemie de  1,06 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Un alt bărbat de 52 de ani din comuna Șișești, care mergea cu bicicleta, aflat sub influența alcoolului,  s-a dezechilibrat și a căzut pe carosabil.

S-a rănit ușor, iar după ce a fost testat cu apartul etilotest, și a rezultatul o alcoolemie de 1.08% mg/l alcool pur în aerul expirat, biciclistul s-a ales cu dosar penal. 

IPJ Mehedinți atrage atenția tuturor conducătorilor auto cu privire la conducerea sub influența băuturilor alcoolice. Aceștia riscă închisoare de la 1-5 ani, ,pentru cei depistați cu o alcolemie de peste 0,80g/l alcool pur în sânge. De asemenea, permisul de conducere va fi reținut, fără drept de a circula.