SE AMÂNĂ ZILELE SEVERINULUI ȘI SE ÎNCHIDE TÂRGUL VETERANI

Primăria Drobeta Turnu-Severin impune măsuri drastice, în contextul extinderii, la nivel național, a virusului Corona. Sunt anulate evenimentele cultural-artistice, se amână zilele Severinului, iar târgul Veterani se va închide pe perioadă nelimitată. Instituțiile subordonate primăriei vor limita, pe cât posibil, accesul publicului.


“Am decis închiderea creșelor, începând de mâine, până la sfârșitul lunii. Vom decide când vor fi redeschise, în funcție și de ce se întâmplă la nivel național. Personalul nu l-am trimis acasă. Va rămâne la locul de muncă, pentru a dezinfecta clădirile. O a doua măsură luată este aceea a închiderii târgului Veterani. Știm foarte bine că acolo vin mii de oameni. A treia măsură: amânăm organizarea zilelor orașului. Întrerupem orice fel de contract pentru acea perioadă. Evenimentele erau programate în perioada 23-26 aprilie. Lucrurile nu se vor regla până atunci. De altfel, și evenimentele cultural-artistice vor fi suspendate. Cât privește transportul în comun, vor fi dublate măsurile de siguranță și igienă.”, declară primarul municipiului, Marius Screciu.

A fost luată și măsura suplimentării personalului care să vină în sprijinul populației, în caz de urgență. Este vorba despre efectivele de Poliție Locală, care vor fi la datorie în zonele în care situația o impune, dar și despre personalul Direcției de Asistență Socială, care va distribui alimente severinenilor în caz de izolare.

Cât privește transportul în comun, administrația locală anunță ca vor fi dublate măsurile de siguranță și igienă. În același timp, se pare că, în vremuri de criză, solidaritatea își spune cuvântul. Mai mulți oameni de afaceri vor sprijini amenajarea, la parametrii optimi, a unor spații la Spitalul Județean, pentru posibilele cazuri de carantină. Și primăria se va implica în acest demers.