CONTROALE MAI ASPRE ÎN VĂMI, IMPUSE DE CORONAVIRUS

Se iau măsuri din ce în ce mai drastice la punctele de trecere a frontierei. Astăzi, prefectul de Mehedinți, Cristinel Pavel, a verificat dacă măsurile impuse la vamă sunt respectate ca atare. În vămi, personalul DSP asigură permanența.

Astfel, a fost suplimentat personalul din vămi și au fost impuse reguli mai stricte atât pentru cei care tranzitează punctele de trecere a frontierei, cât și pentru lucrătorii din vămi. Prefectul a tras și concluziile punerii în aplicare a planului de măsuri.

Trecem prin momente dificile și, în acest sens, am luat toate măsurile necesare pentru a gestiona, în mod corect, situația, astfel încât cetățenii să nu aibă de suferit. Toate instituțiile statului sunt la datorie. Aici mă refer la toate structurile Ministerului Afacerilor Interne, cât și la personalul medical al Direcției de Sănătate Publică, care asigură permanența în punctele de trecere a frontierei. În Vama Porțile de Fier I, nu sunt probleme deosebite. Traficul este normal. Am vrut să mă asigur că totul decurge în parametri normali.”, a declarat Cristinel Pavel, prefectul judetului.

Toate persoanele contaminate sunt introduse în linia a doua, la control, unde sunt chestionate și verificate de lucrătorii din vamă și personalul medical din cadrul DSP Mehedinți. Până în momentul de față, am distribuit măști și costume de protecție pentru toți lucrătorii punctului.”, a mai declarat și șeful STPF Mehedinți, cms. Sorinel Coman.

La nivelul județului Mehedinți, situația COVID-19, în ultimile 24 de ore, este următoarea:

  • 231 persoane izolate la domiciliu
  • 6 persoane în carantină
  • 26 persoane intrate în izolare
  • 30 persoane ieșite din izolarea la domiciliu.