RCA-UL, NOI MODIFICĂRI

Polița  RCA, obligatorie chiar dacă mașina nu este folosită, și nu este scoasă pe drumurile publice! Decizia aparține Curții de Justiție a Uniunii Europene.

Cei, care nu au polița RCA pentru autoturism, riscă amendă de până la două mii de lei, conform Codului Rutier în vigoare.Cu alte cuvinte, dacă mașina nu este radiată din circulație, proprietarul este obligat, în continuare, să aiba o poliță  RCA valabilă, indiferent dacă mai folosește cineva autoturismul sau nu.

„(…) încheierea unui contract de asigurare de răspundere civilă auto este obligatorie atunci când vehiculul în cauză este încă înmatriculat într-un stat membru și poate să fie condus, dar este parcat pe un teren privat, exclusiv din alegerea proprietarului, care nu mai intenționează să-l conducă”, scrie într-un comunicat de presă al CJUE legat de decizia judecătorilor. 

Conform legii RCA, proprietarii pot cere suspendarea asigurării, dar vor trebui să predea la poliție plăcuțele de înmatriculare.Singurele scenarii, în care o mașină poate fi ținută în curtea personală sau garajul propriu, fără RCA valabil sunt următoarele: mașina este radiată din circulație sau polița RCA este suspendată.