INVESTIȚII ÎN SĂNĂTATE!

Se vor investi peste douăzeci de  milioane de  lei pentru vaccinare, în România! Banii vor fi primiți de la Uniunea Europeană, cu scopul ca, în România, să fie implementate mai multe măsuri care vizează creșterea gradului de vaccinare.  De asemenea, va fi derulată o campanie de informare şi conştientizare a importanţei vaccinării, în rândul românilor.

Am depus în cadrul Programului Operaţional Capacitate Administrativă (POCA), 7 proiecte de interes major pentru sistemul sanitar în acord cu Strategia Naţională de Sănătate 2014-2020. Am primit aprobare pentru primul proiect prin care urmărim să creşterem gradul de acoperire vaccinală în ţară“, a spus Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii, citată într-un comunicat al Ministerului Sănătății.

Astfel, primul proiect care va fi implementat cu acești bani va fi ’’Strategia Națională de Vaccinare”, inclusiv Planul de acţiuni aferent acesteia, fiind, de altfel, consolidat și un sistem de monitorizare. Tot cu banii, ce vor fi primiți în următorii trei ani, va fi îmbunătăţită capacitatea instituţiilor din sistemul de sănătate pentru completarea şi accesul în timp real la informaţii privind stadiul vaccinării pentru populaţie, precum şi a stocurilor disponibile.

De asemenea, câteva județe vor fi dotate cu camere frigorifice pentru păstrarea stocurilor de vaccin, cu maşini şi servicii de curierat pentru transport vaccin.Va fi dezvoltat şi Registrul Electronic Naţional de Vaccinari.

Personalul din Ministerul Sănătăţii şi din structurile cu responsabilităţi, în acest sector, va fi instruit.