Povești de Crăciun la tine acasă

Cu ajutorul Târgului Online ,,Poveste de Crăciun” lansat de Opera Comică pentru Copii (OCC) te bucuri alături de familia ta de atmosfera magică a iernii. De asemenea, aplicația Opera Copiilor: app.operacomica.ro îți oferă acces nelimitat la zeci de spectacole și sute de emisiuni unice, educative și distractive, iar la Poveste de Crăciun Online: povestedecraciun.net ai în fiecare săptămână un spectacol gratuit pentru ca tu și familia ta să vă bucurați împreună.

Program spectacole difuzate GRATUIT:

06 decembrie 2020 – Poveste de Crăciun – Sala Polivalentă 2017

13 decembrie 2020 – Poveste de Crăciun – Sala Polivalentă 2018

20 decembrie 2020 – Crăciunul Feliciei – Opera Comică pentru Copii 2019 

24 decembrie 2020Poveste de Crăciun 2020, Premieră  

27 decembrie 2020 – Baletul Spărgătorul de Nuci 

30 decembrie 2020 Show de Revelion – Emisiune de Revelion pentru Copii, Premieră

02 ianuarie 2021Concert de Anul Nou, Premieră

Căsuța cu Povești de Crăciun

Dacă îți plac poveștile, povestedecraciun.net este locul perfect pentru tine! Soprana Felicia Filip, directorul general al Operei Comice pentru Copii, te invită la o plimbare prin cele mai iubite povești de iarnă. Ascultă câte una în fiecare zi pentru a face așteptarea Crăciunului mai ușoară. Felicia Filip a ales pentru tine povești emoționante și moralizatoare, care fără excepție te învață să te bucuri pentru tot ceea ce ai.

Calendarul Madrigal de Advent (1-25 decembrie)

Pentru că a început numărătoare inversă până la Crăciun, pe povestedecraciun.net vei descoperi Calendarul Madrigal Adven, iar fiecare dintre zile ascunde o surpriză muzicală unică din partea Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”. Calendarul de Advent este o numărătoare amuzantă care începe din prima zi a lui decembrie și se termină în a 25-a. Fiecare zi este însoțită de o surpriză, care face așteptarea Crăciunului mai dulce. Intră în Aplicația Opera Copiilor și află care este cadoul zilei în Calendarul Madrigal de Advent.

Atelierul de Colindători „Cantus Mundi”

Tot în colaborare cu Cantus Mundi, OCC te invită să întâmpini cea mai frumoasă sărbătoare din an cu „lecțiile făcute” și să te inițiezi în tainele colindatului alături de Corul Madrigal și Cantus Mundi. La Atelierul de colindători Cantus Mundi vei găsi o colecție minunată a celor mai frumoase colinde autentice, interpretate de faimosul Cor Madrigal și pregătite de Cantus Mundi pentru a te inspira și a-ți aduce muzica de Crăciun mai aproape, atât de aproape încât nu-ți va rămâne decât… să o cânți și tu. Și nu singur, căci aici ai acces nelimitat la o excelentă bibliotecă audio de colinde, dar și la lecții interactive și sfaturi utile oferite de lectorii Madrigal și Cantus Mundi. Astfel, împreună cu cei dragi, vei învăța cu ușurință să cânți colinde și îți vei putea pregăti propriul concert de Crăciun acasă, împreună cu familia ta.

Campanii caritabile organizate de OCC

Castorul TITI este un personaj simpatic, ce ne îndeamnă la fapte bune, în beneficiul copiilor susținuți de Fundația FARA. Pe Castorul Titi îl poți găsi în toate hipermarketurile Auchan din țară și pe www.auchan.ro, precum și în stațiile de distribuire a carburanților Petrom. Dacă îl primești în căminul tău, de fiecare dată când faci asta, Auchan donează câte 7 lei pentru copiii îngrijiți de Fundaţia FARA. Detalii despre activitatea fundației sunt disponibile: https://faracharity.ro/

„Încalță un înger” este o altă campanie susținută de întreaga echipă a Operei Comice pentru Copii. Știi cum se simt îngerii fără aripi? Exact ca un copil desculț iarna prin zăpadă. O pereche nouă de încălțăminte, care pentru noi poate fi un simplu moft, pentru unii copii este o necesitate. Crăciunul acesta, echipa OCC a ales să se alăture Asociației Dragoste Desculță pentru a le fi alături copiilor din mediile defavorizate din județul Vaslui. Acești copii au nevoie de noi mai mult ca oricând așa că implică-te și tu, hai ca împreună să încălțăm câte un înger! Detaliile campaniei sunt disponibile: http://dragostedesculta.ro/proiecte/

Opera Comică pentru Copii, instituție publică de cultură aflată în subordinea Primăriei Capitalei și a Consiliului General al Municipiului București, a fost prima care a mutat activitatea în mediul online, imediat după aplicarea măsurilor de urgență din 9 martie 2020, prima instituție culturală cu aplicație mobilă proprie, cu spectacole și emisiuni originale, apoi prima care a dat startul spectacolelor din 1 iunie 2020, odată cu prima zi când acestea au fost permise, prezentând 100 de reprezentații până la finalul lunii octombrie, iar acum se adaptează din nou, realizând prima ediție a Târgului „Poveste de Crăciun Online” și găsind soluții pentru ca toți copiii, mici și mari, să simtă și anul acesta adevărata atmosferă a Sărbătorilor.