„CRUCEA MEHEDINŢEANĂ”, ACORDATĂ ANGELICĂI STOICAN

De ziua națională a României, Preasfințitul Părinte Nicodim a oficiat o slujbă la Catedrala din municipiul Drobeta Turnu-Severin. Episcopul a premiat-o pe interpreta de muzică populară, Angelica Stoican cu cea mai înaltă distincție. 

În cea mai importantă zi din istoria României, la ceas aniversar, Angelica Stoican, steaua mehedințeană a cântecului românesc, a primit, cu bucurie în suflet, răsplata muncii sale. După o viață întreagă dedicată muzicii, acesteia i s-a acordat cea mai înaltă distincție: “Crucea Mehedințeană”. Emoționată, artista a ținut să precizeze faptul că, în ciuda contextului epidemiologic, munca sa continuă în studioul de înregistrări.

Severinenii au participat la slujba special oficiată pentru pomenirea eroilor români, cu ocazia Zilei Naționale de către Preasfințitul Nicodim, episcopul Severinului și al Strehaiei.

Pe 1 decembrie 1918, în cadrul Marii Adunări Naționale, s-a hotărât prin vot în unanimitate, unirea Transilvaniei, Crișanei și Maramureșului cu România, iar din anul 1990, a fost adoptată zi națională.