148 de misiuni ale ISU Mehedinți în minivacanța de 1Decembrie

Pompierii mehedințeni au fost solicitați să intervină, în minivacanța prilejuită de Ziua Națională a României și sărbătoarea Sfântului Andrei, pentru salvarea a trei animale, la trei accidente rutiere, stingerea a două incendii, transportarea unor persoane supraponderale cu probleme medicale, dar și pentru acordarea asistenței medicale de urgență unui număr de 47 de persoane care au solicitat ajutorul apelând numărul unic de urgență 112.

Totodată, pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus, cadrele ISU Mehedinți au efectuat 90 de misiuni.

„În urma celor trei accidente, o singură persoană a ajuns la spital – un tânăr motociclist, în vârstă de circa 23 de ani, care a suferit politraumatisme și a primit îngrijiri medicale de la paramedicii SMURD. Ulterior, acesta a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgențe din Drobeta Turnu Severin Accidentul s-a produs vineri, 28 noiembrie a.c., pe DN67, în localitatea Halânga.

Sâmbătă, pompierii mehedințeni au intervenit pentru salvarea unui câine, căzut într-o fântână dezafectată, cu o adâncime de circa 25 de metri, pe raza localității Scăpău, dar și pentru salvarea unui cal, căzut într-un bazin cu apă, de circa un metru adâncime, în orașul Strehaia. Cu ajutorul accesoriilor din dotare, salvatorii au reușit extragerea în siguranță a animalelor.

Luni seara, un echipaj de pompieri din cadrul Stației Vânju Mare a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit, în localitatea Nicolae Bălcescu. Pompierii au localizat și stins imediat incendiul, care a cuprins circa un metru pătrat de acoperiș, paianta și două grinzi din lemn. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de coșul de fum amplasat necorespunzător ori neprotejat termic față de elementele combustibile.

Azi-dimineață, un echipaj din cadrul Stației de Pompieri Strehaia a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă pentru salvarea unui cal, care a alunecat într-un șanț plin cu mărăcini, în orașul Strehaia. Salvatorii au acționat cu accesoriile din dotare pentru scoaterea în siguranță a animalului.

Pentru prevenirea și combaterea răspândirii virusului SARS-CoV2, pompierii mehedințeni au desfășurat 25 de acțiuni, fiind verificate 68 de societăți comerciale.

De asemenea, echipaje operative din cadrul Detașamentului de Pompieri Drobeta Turnu Severin au efectuat 65 de misiuni, 51 dintre acestea au constat în decontaminarea a 101 de ambulanțe SMURD și SAJ, dar și a autospecialei de transport personal și victime multiple (ATPVM), iar 14 pentru preluarea și transportul unor persoane care au fost confirmate cu COVID-19.”, se arată într-un comunicat de presă al ISU Mehedinți.