POMPIERII AU INTERVENIT PENTRU STINGEREA UNUI INCENDIU CARE A CUPRINS CIRCA 35 DE HECTARE DE CULTURĂ DE VIȚĂ-DE-VIE, ÎN LOCALITATEA TRAIAN.

În acest weekend, pompierii mehedințeni au efectuat 60 de misiuni, cele mai multe dintre acestea pentru combaterea răspândirii noului coronavirus, 6 pentru stingerea unor incendii, două pentru îndepărtarea unor roiuri de gărgăuni și o intervenție pentru acordarea primului-ajutor medical victimei unui accident rutier.

De asemenea, pompierii militari au intervenit pentru identificarea sursei de proveniență a mirosului de gaz de pe scara unui bloc, deblocarea ușii unui apartament, în interiorul căruia a fost găsită o persoană decedată, dar și pentru scoaterea unei persoane decedate din fluviul Dunărea.

Totodată, paramedicii SMURD au acordat asistență medicală unui număr de 19 persoane care au solicitat ajutorul apelând numărul unic de urgență 112.

În perioada 02-04 octombrie a.c., pompierii mehedințeni au intervenit pentru stingerea a șase incendii, patru dintre acestea izbucnite la vegetație uscată, iar alte două la o plantație viticolă și un utilaj agricol.
Vineri seara, timp de aproape patru ore, două echipaje de pompierii din cadrul Stației Vânju Mare au intervenit cu o autospecială cu apă și spumă și un ATV, pentru stingerea unui incendiu care a cuprins circa 35 de hectare de cultură de viță-de-vie, în localitatea Traian. Pompierii militari au reușit să împiedice propagarea flăcărilor la întreaga plantație de viță-de-vie.

Duminică dimineața, pompierii din cadrul Stației Vânju Mare au fost solicitați să intervină, din nou, în localitatea Traian, de această dată, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un tractor. Pompierii au reușit să stingă flăcările care au cuprins utilajul, în proporție de circa 60%. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de un scurtcircuit electric, produs de un conductor electric defect.

Nerespectarea, de către cetățeni, a măsurilor de apărare împotriva incendiilor a produs pagube și în localitatea Imoasa din comuna Corcova, unde pompierii din cadrul Stației Strehaia au acționat, în cursul după-amiezii de sâmbătă, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetație uscată, care a cuprins și un autoturism.