SE PREGĂTESC DE EUROPARLAMENTARE

USR Mehedinți a organizat prima dezbatere cu cei înscriși în cursa internă pentru a candida la alegerile europarlamentare. Uniunea Salvați România este primul partid din România care își va stabili candidații prin referendum intern, lista finală fiind ordonată prin votul direct al membrilor. Candidașii s-au aflat față în față cu membrii de partid și au răspuns la întrebări.

Pentru a-și desemna candidații la alegerile europarlamentare de anul viitor, USR a decis să adopte un procedeu de selecție în premieră pentru politica românească. Ei fac un referendum intern, în cadrul căruia cei înscriși în cursă participă la dezbateri directe cu membrii și simpatizanții din fiecare județ, iar în funcție de numărul de voturi primate vor avea sau nu un loc pe lista finală de candidați. A fost rândul filialei din Mehedinți să stea față în față cu cei șapte candidați, iar dezbaterea a vizat diverse teme europene, dar și de politică social.

Printre cei care se luptă pentru un loc pe lista de candididați USR la alegerile europarlamentare este și un severinean, Marcel Florin Tărăbuță.

Dezbaterea a fost una foarte interesată și a abordat teme europene variate, precum și chestiuni de percepție a rolului European al României.

Astfel de dezbateri au loc în toate filialele USR din țară, iar membrii de partid, cu care candidații intră direct în dialog vor avea practice ultimul cuvânt. USR nu vrea să întocmească liste de partid, pe care să fie puși oameni în funcție de interese și datorii reciproce. Toți cei care vizează locuri pe listă sunt oameni tineri, cu experiență și viziune europeană.

Candidați în cursa internă pentru a ocupa un loc pe lista USR la europarlamentare au răspuns la întrebări de interes atât european cât și național:

  • Elena Uram – Tulcea;

  • Aurora Trănescu – București;

  • Ruxandra Diaconu – Dolj;

  • Veronica Enușcă – Constanța;

  • Octavian Alexandru Berceanu – București;

  • Miroslav Tascu-Stavre – Caraș-Severin;

  • Marcel-Florin Tărăbuță – Mehedinți.