POLIȚA RCA, MAI SCUMPĂ ÎN 2021

Anul 2021 a venit cu vești proaste pentru conducătorii auto. Polițele RCA se vor scumpi. Şoferii vor plăti mai mult, în special pentru poliţele emise pe perioade mai mici de un an.

Polița RCA se va scumpi în funcţie de tipul de asigurare încheiată, vechimea maşinii şi în funcţie de asigurat, respectiv persoană fizică sau persoană juridică.

Pe de altă parte, prin creşterea uşoară a preţurilor, firmele vor avea mai mulţi bani să ofere servicii de calitate, să repare la timp, piaţa să funcţioneze ca una cu adevărat concurenţială. Deținătorii mașinilor trebuie să știe că pot verifica, pe site-ul ASF, statutul unei polițe RCA. De asemenea, pot fi verificate și daunele (precum și istoricul acestora), în privința unei mașini, pe baza numărului de înmatriculare/seriei de șasiu.

Prețul unei asigurări RCA diferă în funcție de societate de asigurări cu care este încheiat contractul. Însă multe astfel de societăți pun la dispoziția potențialilor clienți calculatoare prin care să poată anticipa costurile lor. De exemplu, un șofer de 40 de ani, care are o mașină cu o capacitate cilindrică între 1.801 și 2.000 și și-ar face asigurare va plăti 1.655 de lei pe an.