ATACUL LUI NATRIX NATRIX: SERPII DIN ORȘOVA SUNT ADUȘI DIN DUNĂRE

PRIMARUL STOICA DESFIINȚEAZĂ MITUL INVAZIEI ȘERPILOR! În ultima perioadă s-a tot discutat un subiect destul de delicat pentru orșoveni: invazia reptilelor. Mai multe voci spuneau că zeci de reptile, unele chiar veninoase, au invadat urbea de pe malul Dunării. Pentru a defiița acest mit, primarul Orșovei, Marius Stoica, a ținut să liniștească locuitorii din Orșova și a explicat care este de fapt adevărul: șerpii vin din Dunăre!

Postări pe site-uri de socializare, reportaje, toate pe un subiect ce avea să tulbure liniștea orșovenilor: reptilele. S-a vociferat cum că în municipiul Orșova, în această perioadă, încă de la începutul sezonului cald, zeci de șerpi au apărut prin parcuri, locuri des frecventate atât de cei mari, cât și de copii. La aceste zvonuri, primarul Marius Stoica a ținut să răspundă și să clarifice situația.

„Nu există o invazie a șerpilor! Orșova este o localitate așezată pe malul Dunării și într-adevăr există pe malul Dunării această specie de șarpe de apă, NATRIX NATRIX, cum se mai numește în termeni latinești. Da, pe malul Dunării există destui șerpi de apă, sunt convins că știrea acesta a plecat de la faptul că unul dintre copii a luat pe un băț, din apă, acest șarpe și l-a pus în iarbă, a făcut două poze cu el, o filmare scurtă, a pus-o pe Facebook și de aici, mamă – mamă, ia uitați, s-a umplut Orșova de șerpi. Orșova, prin locurile de joacă nu are șerpi, vă garantez că nu există nici măcar un șarpe în iarbă, ci doar acolo unde îi este habitatul, adică în apă. Orșova nu este invadată de șerpi, dar unii vor să fabuleze!”, susține primarul Orșovei, Marius Stoica.

Șarpele de casă (Natrix natrix), uneori numit șarpe inelat, șarpe de iarbă sau șarpe de apă, este un șarpe eurasiatic neveninos. De obicei acesta poate fi întâlnit în apropierea apelor sau în păduri și se hrănește aproape exclusiv cu amfibieni.