NOI MĂSURI DE RELAXARE, DIN 15 IUNIE

Noi măsuri de relaxare anunțate de autorități! După jumătatea lunii iunie, românii, implicit mehedințenii, vor avea parte de un nou set de măsuri de relaxare. Spre exemplu, mall-urile se redeschid parțial. Însă, o veste nu tocmai încurajatoare este aceea că părinții nu mai primesc sprijin, după încheierea anului școlar.

Noile măsuri de relaxare au fost decise în urma unei ședințe a Comitetului Național pentru Siutații de Urgență, care a avut loc joi seara, iar propunerile vor fi cuprinse într-o hotărâre de guvern.

Premierul Ludovic Orban a anunțat că, din 15 iunie, se va renunța la izolarea la domiciliu pentru persoanele care vin din ţări cu număr mic de cazuri, dând exemplul Austriei, Greciei sau Bulgariei.

„Dacă sunt români care se duc într-un sejur de șapte zile în aceste țări, ei nu vor mai trebui să stea în izolare la întoarcere”, a explicat premierul.

De asemenea, mall-urile și spațiile comerciale se redeschid, însă parțial. În schimb, sălile de jocuri din mall-uri rămân închise, la fel și cinematografele, locurile de joacă și restaurantele, dacă acestea nu sunt în spații deschise.

Piscinele exterioare vor fi redeschise și se va relua și tratamentul balnear. În plus, vor fi permise activitățile fizice desfășurate în grupuri de câte 6 persoane, nu grupuri de 3 cum era până în prezent.

Deocamdată, Guvernul nu a decis nimic în privinţa stării de alertă, o decizie urmând să fie anunţată la începutul săptămânii viitoare, a precizat Ludovic Orban aseară. Actuala stare de alertă expiră la 16 iunie.