ALEGE SĂ FII VOLUNTAR!

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Mehedinți desfășoară o nouă etapă de recrutare în cadrul programului de voluntariat „Salvator din pasiune”. Dacă aveți vârsta între 16 și 65 de ani, iar scopul în viață este să faceți bine, atunci puteți aplica pentru acest program. În prezent, în Mehedinți, sunt peste 100 de voluntari.

Prima etapă, cea de recrutare şi înscriere a candidaţilor se va desfăşura până la data de 06.03.2020, cea de a doua etapă de analizare a dosarelor va avea loc în perioada 09.03 – 13.03.2020, urmând ca, în perioada 16.03 – 20.03.2020, să se încheie contractele de voluntariat.

Viitorii voluntari își vor desfășura activitatea alături de pompierii profesioniști, la intervenții pentru acordarea primului ajutor, dar și la stingerea incendiilor.

Pentru a face parte din echipa salvatorilor mehedinţeni, cei interesați trebuie să fie apţi din punct de vedere medical, să nu fi fost condamnaţi pentru săvârşirea de infracţiuni cu intenţie şi să nu fi pierdut anterior calitatea de voluntar în cadrul serviciilor Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă. Dosarul candidatului trebuie să conţină: cererea de înscriere, certificatul de cazier judiciar (pentru persoanele care au vârsta de peste 18 ani), copie după actul de identitate, avizul psihologic, actul doveditor al ultimelor studii absolvite sau în curs de desfăşurare, adeverinţa medicală cu menţiunea „apt pentru efort fizic” sau „apt pentru muncă” şi acordul părinţilor/tutorelui legal, pentru persoanele care au vârsta sub 18 ani.

Proiectul ”Salvator din pasiune” a fost lansat la nivel naţional de IGSU începând cu luna mai a anului 2016, acesta fiind cel de-al cincilea an consecutiv, în care ISU Mehedinţi recrutează candidaţi pentru a deveni voluntari în situaţii de urgenţă. În prezent, la nivelul inspectoratului nostru sunt înscrişi 107 voluntari.

Detalii suplimentare legate de activitatea de voluntariat pot fi obţinute la numărul de telefon 0252311212 sau accesând site-ul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta” al judeţului Mehedinţi –www.isumehedinti.ro.