LA FURAT DE PORCI ȘI CÂINI, FĂRĂ PERMIS DE CONDUCERE

Un tânăr din comuna mehedințeană Punghina poate intra în categoria celor mai neinspirați hoți. A plecat la furat cu mașina, dar fără a avea permis de conducere. Mai mult, acesta a găsit de cuviință să fure 12 porci și 3 câini de la o stână din satul Drincea.

Totul a ieșit la iveală după ce un bărbat de 45 ani, din comuna Punghina, a sesizat faptul că persoane necunoscute i-au sustras 12 porcine și 3 căței pentru întors oile, de la stâna pe care o are amplasată în extravilanul localității Drincea, adică un prejudiciu de 20.000 lei.

La fața locului s-au deplasat polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Cujmir, iar în urma activităților specifice au identificat persoanele bănuite de sustragerea animalelor. Era vorba de doi tineri de 17 și, respectiv, 22 ani, ambii din comuna Oprișor. Prejudiciul în valoare de aproximativ 20.000 lei a fost recuperat în totalitate și restituit persoanei vătămate.

De fapt, hoții făcuseră o gafă de zile mari: total neinsipirați, aceștia plecaseră la furat cu un autoturism ce avea numărul de înmatriculare expirat de un an și condus fără permis de conducere. Cu alte cuvinte, au dat dintr-o infracțiune în alta, până când au făcut cumul de infracțiuni.

Conducătorul auto a fost reținut pe bază de ordonanță pentru 24 de ore, după care împotriva lui s-a dispus măsura controlului judiciar, iar colegul său de aventură s-a ales, la numai 17 ani, cu dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt. Față de bărbatul de 22 ani s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt, conducerea unui vehicul neînmatriculat și conducerea unui vehicul fără permis.