Muncitorul cu arsuri grave de la Șantierul Naval Orșova va fi internat într-un spital din Belgia

Muncitorul de la Șantierul Naval Orșova, care a suferit miercuri arsuri grave, a fost preluat în această dimineață de un elicopter SMURD pentru a fi transportat la București, de unde va pleca la un spital din Belgia.

Bărbatul în vârstă de 56 de ani este în stare gravă pentru că a suferit arsuri pe circa 80 la sută din suprafața corpului. Accidentul s-a petrecut miercuri după-amiază în timp ce efectua lucrări cu un aparat de sudură autogen într-o încăpere a unui vas în construcție. Hainele de pe el i-au loc foc, colegii de muncă fiind cei care i-au sărit primii în ajutor.

Joi dimineață a fost preluat de un elicopter SMURD pentru că s-a luat decizia internării sale într-un spital din Belgia.

Un alt muncitor a suferit arsuri la brațe și a primit în cursul zilei de miercuri îngrijiri medicale la Spitalul de Urgențe din Drobeta Turnu Severin, nefiind nevoie de spitalizare.

ITM Mehedinți a sistat lucrările pe nava respectivă până când factorii responsabili ai șantierului vor face dovada că au adus la îndeplinire măsurile de remediere a deficiențelor constatate la fața locului de inspectori. Din primele cercetări s-a ajuns la concluzia că accidentul s-a produs din cauza faptului că în încăperea în care muncitorul efectua lucrări de sudură se găseau materiale inflamabile. La finalul anchetei, ITM Mehedinți va sancționa Șantierul Naval cu o amendă.