PRIMUL-AJUTOR, LA CÂTEVA PROBE DISTANȚĂ

 În această perioadă, s-au desfășurat etapele zonale ale concursurilor  „Prietenii Pompierilor” şi „Cu viaţa mea apăr viaţa”. Competițiile sunt inițiate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta”.

 „Prietenii Pompierilor” şi „Cu viaţa mea apăr viaţa” se desfăşoară, în această perioadă,  în toate oraşele şi municipiile din judeţ. Atât elevi, atât din ciclul gimnazial, cât şi liceeni s-au pregătit temeinic pentru aceste competiţii.

Aceste competiţii se organizează în fiecare an pentru a forma elevilor spiritul de solidaritate şi implicare, în acţiunile de prevenire şi intervenţie în situaţii de urgenţă.   

Competiţiile au fost destul de dificile şi i-au pus pe elevi la încercare. Aceştia au trebuit să treacă atât de  probele teoretice, cât şi de cele practice.

În urma clasamentului general de astăzi, la concursul „Prietenii Pompierilor”, pe locul I, atât la fete, cât şi la băieţi, s-a situat Şcoala Gimnazială „Alice Voinescu”, iar la concursul „Cu viaţa mea apăr viaţa” locul I a fost ocupat la gimnaziu de Colegiul Naţional „Traian” şi la liceu de către Colegiul Naţional „Ştefan Odobleja”.

Echipajele clasate pe primul loc la toate cele cinci etape zonale vor participa la etapa judeţeană, care se va desfăşura la sfârşitul lunii mai, pe Stadionul Angelescu.