SE DESCHID SAU NU ȘCOLILE?

Redeschiderea școlilor este unul dintre cele mai așteptate evenimente. Raed Arafat, șeful DSU, a explicat că, la nivel de autorități, revenirea elevilor în bănci este unul dintre cele mai așteptate aspecte, căruia i se acordă o importanță deosebită. Momentan se merge pe ideea că școala începe la 8 februarie, însă în prima săptămână a lunii viitoare va fi analizată îndeaproape situația și va fi luată o decizie finală în acest sens.

„Până la acest moment, intenția este ca în 8 februarie să se reia activitatea în școli, după – bineînțeles – scenariile care se cunosc: face to face sau parțial. Asta o să se vadă, care va fi decizia finală, cum o să se reia activitatea. Orice decizie de schimbare a acestei decizii va fi luată în prima săptămână a lunii februarie, dacă se consideră necesar. La acest moment, se merge pe ideea că în 8 februarie se reia activitate în școli.”, a spus Arafat.

Arafat a explicat că principalul obiectiv al acestui an este imunizarea a aproximativ 60-70% din populație, pentru rezultate bune în ceea ce privește controlul pandemiei și șansele de revenire la viața normală sau cel puțin la majoritatea obiceiurilor de dinainte de criza sanitară,

In ultima perioada, la nivel european, au fost efectuate mai multe teste pentru a vedea în ce măsură îi afectează noua tulpină pe copii. Astfel, medicul Maria Van Kerkhove de la Organizația Mondială a Sănătății a explicat că noul SARS-CoV-2 nu are un efect grav asupra copiilor. Spre deosebire de adulți, care pot dezvolta chiar și forme foarte grave, cei mici sunt ceva mai norocoși, pentru că simptomele nu sunt unele dure.