EXAMENUL TRICHINELOSCOPIC, OBLIGATORIU

Se asigură permanența la circumscripțiile sanitar-veterinare din Mehedinți, în perioada Crăciunului. Medicii veterinari recomandă efectuarea examenului trichineloscopic. Proprietarii de suine trebuie să știe că este perceput și un tarif pentru examenul de identificare a Trichinella spiralis din carnea de porc.

Odată cu apropierea sărbătorilor de iarnă, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Mehedinți vine în întâmpinarea persoanelor fizice, care sacrifică, în această perioadă, porcine, asigurând un program de permanență pentru efectuarea examenului trichineloscopic.

Conform medicilor veterinari, proba, care se prezintă pentru a fi analizată, trebuie să fie reprezentativă (în cantitate de aproximativ 150 g), din zonele cu musculatură striată (pilierii diafragmatici, musculatură intercostală).

Consumul de carne de porc, fără a fi verificată în sensul infestării cu Trichinella spiralis, reprezintă un risc pentru sănătatea consumatorului. La om, parazitul produce îmbolnăviri grave, ce duc la spitalizare şi la o medicaţie costisitoare. Netratată poate fi letală.