UN NOU CONTRACT DE ASFALTARE, SEMNAT

Începe o nouă lucrare de anvergură, în ceea ce privește reabilitarea drumurilor județene din Mehedinți. Astăzi a fost semnat contractul de execuție pentru începerea lucrărilor din lotul 4 al drumului strategic.

Pe fonduri europene se va reabilita un tronson de drum aproape uitat în ultimii ani și destul de distrus. Este vorba de circa 33 de kilometri de drum județean între Gvardenița și Tîmna, la intersecția cu DN 6. Drumul traversează comunele Bălăcița, Dumbrava, Bîcleș și Tîmna, trecînd prin satul Boceni.

Proiectul, finanțat prin Programul Operațional Regional, cuprinde, pe lângă asfaltarea propriu-zisă, realizarea de poduri, podețe, trotuare, șanțuri, acces către proprietățile oamenilor și amenajarea a 26 de stații de autobuz.Momentul semnării contractului de execuție a beneficiat de prezența primarilor din comunele traversate de cei 33 de kilometri de drum ce va fi reabilitat.

Termenul de finalizare a lucrării este de 36 de luni, dar el poate fi devansat. Contractul de finanțare a fost semnat în urmă cu 2 ani și patru luni, dar au durat procedurile de atribuire a lucrării.