DUNĂREA, INVADATĂ, DIN NOU, DE GUNOAIE, LA ORȘOVA

Tone de deșeuri au ajuns pe apele Dunării în zona Orșovei. Barajul flotor din amonte de podul de la Coramnic a cedat în urma presiunii deșeurilor și a buștenilor de mari dimensiuni veniți din amonte. Acesta fusese montat de Administrația Bazinală de Apă Banat cu scopul de a opri pet-urile de mici dimensiuni și materialul lemnos să ajungă în aval.

O parte din deșeurile acumulate și transportate în ultimele de zile de viituri curg spre Dunăre și spre acumularea Porțile de Fier.

Echipele Administrației Bazinale de Apă Banat (ABA Banat), împreună cu cele ale Administrației Bazinale de Apă Jiu (ABA Jiu) – Sistemul de Gospodărire a Apelor Mehedinți au ajuns deja în zonă și colectează pet-urile de pe maluri și din cursul de apă.

Formațiile de lucru vor rămâne în zonă până la finalizarea acțiunii, care va dura cel puțin trei zile. Amintim: tone de deșeuri au fost aduse de apa râului Cerna, la Orșova, săptămâna trecută. Gunoaiele au ajuns, în Mehedinți, fiind aduse de ape, din Caraș-Severin. Nu este prima dată când se întâmplă astfel de situații.