DIN INIMĂ PENTRU ROMÂNIA

Micuții de clasa I de la Școala „Petre Sergescu”, din municipiu, au participat astăzi, la un eveniment simbolic, dedicat Centenarului Marii Uniri. Copiii au plantat 100 de arbori ornamentali, care vor descrie numărul 100, pe Serpentina Roșiori. Acțiunea, sugestiv intitulată „DIN INIMĂ PENTRU ROMÂNIA” a beneficiat și de sprijiul părinților, dar și al primarului Marius Screciu

Pe o ploaie rece, mocănească, un grup de școlari de clasa I, de la Școala Generală „Petre Sergescu” din municipiu au realizat o acțiune pe cât de profundă, pe atât de emoționantă. Cu inima alături de România și de Centenarul Marii Uniri, copiii au cântat melodii patriotice și au plantat 100 de arbori ornamentali, pe versantul ce străjuiește Serpentina Roșiori. Arborii nu au fost plantați întâmplător ci, în romduri ce descriu numărul 100. Echipați cu mănuși și cizmulițe, dar și cu multă veselie, micuții au așezat plantele cu grijă și cu mânuțele lor le-au pus pământ la rădăcină. Alături de inimoșii copilași au fost părinții, cadrele didactice, dar și primarul municipiului, Marius Screciu.

Rondul de arbuști ornamentali vor marca Centenarul și vor rămâne peste ani să amintească severinenilor de o zi ploioasă de noiembrie în care copilașii din primul an de școală s-au gândit din toată inima la țara lor.