DILEMA CUIULUI DIN CAPUL UNUI PIETON

O știre cât se poate de amuzantă vine de pe buletinul de presă al IPJ Mehedinți. Polițiștii l-au numit simplu „Eveniment rutier sesizat, neconfirmat”. Un pieton care circula în afara localității pretinde că s-at fi trezit cu un cui în cap, obiect ce ar fi sărit de la roata unui tractor care trecuse prin dreptul său. Poliția este, însă, de altă părere.

O adevărată dilemă a fost oferită polițiștilor mehedințeni de către un bărbat de 44 de ani, care se plimba la pas în afara localității Gura Văii, pe marginea DN 6. Bărbatul este  din comuna Aninoasa, județul Gorj, iar polițiștii scriu în buletinul de presă că acesta „a sesizat faptul că, de la roata unui autotractor, despre care nu poate oferi suficiente informații, a sărit un cui care l-a lovit în cap, provocându-i vătămări corporale ușoare”. Bărbatul nu era băut, deoarece polițiștii sunt cât se poate de preciși: „Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ”.

Să recapitulăm: Deci bărbatul mergea pe marginea șoselei și a sesizat că are un cui înfipt în cap. Așa că a sunat la 112.

Evident că polițiștii au verificat sesizarea și nu mică le-a fost mirarea să descopere că omul chiar avea un cui înfipt în frunte, dar incidentul nu are nicio legătură cu tractorul reclamat. Bărbatul căzuse peste parapet, direct în cuiul cu pricina. „În aceste condiții, cazul a fost clasat și s-a concluzionat că nu avem de a face cu un accident de circulație. Din verificările efectuate de polițiști s-a stabilit că aspectele sesizate nu întrunesc condițiile unui accident de circulație, întrucât la data menționată, bărbatul, în timp ce se deplasa în calitate de pieton pe acostamentul DN6, s-a dezechilibrat și a căzut peste parapetul de protecție, lovindu-se într-un cui care i-a produs vătămări corporale în zona capului”, se arată în comunicatul transmis de Biroul de Presă al IPJ Mehedinți.