VIRGIL POPESCU: “Comisia Europeană a aprobat astăzi acordul parafat în Statele Unite ale Americii privind cooperarea în domeniul nuclear și colaborarea pentru construirea Reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă și lucrări de retehnologizare.”

PNL a început un nou drum pentru economia și energia românească, iar Virgil Popescu a obţinut finanţare în SUA de 7 miliarde de dolari, pentru retehnologizarea Unității 1, pentru construirea reactoarelor și pentru elaborarea proiectelor din domeniul energetic.

“Am promis, am lucrat susținut și am reușit! Comisia Europeană a aprobat astăzi acordul parafat în Statele Unite ale Americii privind cooperarea în domeniul nuclear și colaborarea pentru construirea Reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă și lucrări de retehnologizare.

Acceptul, care a venit de la Bruxelles, ne permite să demarăm în forță relația cu partenerii americani, și să atragem alți parteneri pentru o colaborare într-un consorțiu euroatlantic, Canada – Franța. Pentru retehnologizarea Unității 1, pentru construirea reactoarelor și pentru elaborarea proiectelor din domeniul energetic am obținut în SUA finanțare de 7 miliarde de dolari.

Tehnologia de la Cernavodă va rămâne CANDU și, așa cum a anunțat Premierul Orban de la Paris în urmă cu câteva săptămâni, avem și o foaie de parcurs în domeniul cooperării nucleare civile cu societăți de renume din Franța.

Este o reușită care va aduce nu doar securitate energetică în România, ci și investiții, locuri de muncă, antrenare pe orizontala economiei și toate beneficiile care vin în urma unui parteneriat de o asemenea importanță.

Am avut dreptate să pariez pe potențialul energetic al României, pe avantajele noastre competitive și pe relația cu parteneri strategici importanți și relevanți. Economia și energia României sunt prea importante să fie lăsate pradă înțelegerilor făcute pe genunchi, pe interese politice ”la mica înțelegere”, așa cum au încercat guvernele trecute ale PSD.

PNL începe un nou drum pentru economia și energia românească și, de data asta, vom face ce trebuie, cum trebuie!”, a scris pe pagina sa de socializare Virgil Popescu.