DECIZIA DIN ÎNVĂȚĂMÂNTUL IEȘEAN, IMPULS PENTRU TOATĂ ȚARA

În urma solicitării Asociaţiei Şcolilor Particulare de anulare a articolelor Hotărârii nr.76/04.11.2020 ce privesc suspendarea activităților didactice față în față în unitățile de învățământ, Tribunalul Iaşi a admis această prevedere ca fiind nelegală.  La nivelul ţării se speră să fie luată aceeaşi decizie pe data de 25 noiembrie, când va avea loc un nou termen al procesului.

În ședința din data de 19 noiembrie, Tribunalul Iași a admis cererea de anulare a articolelor 8 și 9 din hotărâre. S-a cerut iniţial modificarea hotărârii din considerentul că decizia intrării şcolilor în scenariul roşu este nefondată deoarece şcolile oferă şi respectă regulamentul instituit de pandemie, iar unităţile de învăţământ nu constituie un real pericol de îmbolnăvire pentru elevi.

Motivaţia principală a cererii este aceea ca decizia mutării tuturor şcolilor în mediul online ar fi trebuit luată în urma unei analize serioase şi nu la modul general. Potrivit Asociaţiei Şcolilor Particulare, copiii din grădinițe, din clasele primare mici și din clasele de final de nivel ar fi putut să vină la școală, iar unităţile de învăţământ din zonele în care incidența este scăzută, ar fi putut funcționa. Prin aceasta solicitare se urmăreste ca educaţia să aibă întâietate în societatea românească.