ULTIMA PROBĂ LA BACALAUREAT

Emoţiile au continuat pentru absolvenţii de liceu, care nu au reuşit să promoveze examenul de bacalaureat în prima sesiune. Astfel, astăzi, s-a desfăşurat ultima probă scrisă din cadrul examenului de Bacalaureat, sesiunea de toamnă.

Candidaţii au susţinut proba la alegere a profilului. Primele rezultate vor fi afişate pe data de 3 septembrie, în aceeași zi, vor putea fi depuse și contestațile.

Absolventii clasei a-XII-a din promoţia curentă, dar și din promoțiile trecute au susținut proba la alegere, în funcție de profil și de specializare. Aceștia au avut de ales între biologie, geografie, fizică sau sociologie. Spre deosebire de prima sesiune a examenului, cea din vară, în sesiunea august-septembrie, evaluarea competențelor se va desfășura începând de mâine.

În perioada 27-28 august se vor desfășura competențele lingvistice de comunicare orală în limba română. În zilele de 30 august-2 septembrie vor avea loc competențele digitale, iar competentele lingvistice într-o limbă de circulație internațională, vor putea fi susținute în intervalul 2-3 septembrie până la ora 12:00.

Primele rezultatele se vor afişa pe 3 septembrie și tot în aceeași zi se vor putea depune și contestaţiile, între orele 12:00-16:00. În Mehedinți, în prima sesiune a examenului de Bacalaureat, rata de promovare a fost de 75,5%.

Rezultatele finale vor fi afişate pe 7 septembrie.