FESTIVALUL MEDIEVAL, O NOUĂ EDIȚIE!

Weekend medieval, la Drobeta Turnu-Severin! Sunt așteptați  peste 150 de actori  pentru a readuce în atenția severinenilor sărbătorea în stil secular. La acest festival vor lua parte mai mulți participanți din Serbia, Bulgaria, Slovacia, dar și interpreți de muzică medievală din Belarus. În perioada 30 august –1 septembrie va avea  loc cea de-a patra ediție a ”Festivalului Medieval al Cetăţii Severinului”.

Timp de trei zile sunt invitați toți severinenii la o călătorie în timp, în Evul Mediu. În acest final de săptămână va avea loc o nouă ediție a Festivalului Medieval al Cetății Severinului. Evenimentul de amploare include concerte, corturi meşteşugărești, tabere cavalereşti și demonstrații de gastronomie medievală.

În această perioadă de sărbătoare, Cetatea Medievală a Severinului se va transformata într-un „sat medieval” şi va găzdui tabere cavalerești și ateliere de pielărie, fierărie, opincărie, sticlărie, tâmplărie, bijuterie, costume tradiţionale, dar și multe altele. Tot în cadrul festivalulului vor avea loc demonstrații de tir cu arcul, dar și spectacole în aer liber.

Cavaleri în armuri, domniţe, fierari, menestreli, dansatori şi comedianţi vor veni la Drobeta Turnu- Severin pentru a  readuce la viață, vremurile de demult. În deschiderea Festivalului Medieval al Cetății Severinului va avea loc un concert de excepție cu arădenii de la Lupus Dacus, în Cetatea Medievală.

Așadar, severinenii se vor putea bucura de muzică, ascultând instrumente precum cimpoiul  medieval, fluiere ciobăneşti, conga, bongos, chimes, dar și multe altele.

Festivalul va avea loc pe esplanada Palatului Cultural “Teodor Costescu” şi la Cetatea Medievală, loc în care zidurile cetății vor prinde viață. Obiectivul general al proiectului îl constituie promovarea valorilor culturale şi istorice ale zonei.

Evenimentul este organizat de primăria municipiului, în colaborare cu Palatul Culturii și cu Direcția de Patrimoniu Istoric și Turism Cultural Mehedinți.