NUMĂR RECORD DE INCENDII, ÎN DOAR TREI ORE

În doar trei ore, pompierii mehedințeni au fost solicitați să stingă nouă incendii! Dintre acestea, opt s-au manifestat la vegetaţie uscată şi unul la o casă nelocuită. Arderea miriştilor, vegetaţiei uscate, a gunoaielor şi a altor materiale combustibile, fără obţinerea permisului de lucru cu foc, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 1.000 la 2500 lei.

Dintre cele 9 misiuni, trei incendii de vegetaţie uscată s-au manifestat în cartierul Dudaşu Schelei, Izvoru Bârzii şi Şimian. Astfel, datorită intervenției prompte a pompierilor, pagubele au fost limitate, flăcările cuprinzând 400 de metri pătraţi de cultură de viţă-de-vie şi circa două hectare de vegetaţie uscată.

Alte patru incendii au fost stinse de către pompierii strehăieni, care au acţionat pentru localizarea lor, împiedicând extinderea acestora.Ca urmare a nerespectării măsurilor de apărare împotriva incendiilor de către cetăţeni, şi pompierii de la Vânju-Mare au intervenit pentru stingerea a două incendii.

Nerespectarea acestor recomandări și arderea fără obţinerea permisului de lucru cu foc – emis de Primărie, cu avizul Gărzii de Mediu, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 1.000 la 2500lei.