TOT MAI MULTE ŞCOLI, ÎN SCENARIUL ROȘU

Câteva modificări majore vor avea loc în şcoli, potrivit ultimei hotărâri a Inspectoratului Şcolar Judeţean, în contextul pandemiei de Covid 19. Numărul cazurilor de infectare cu Covid este de 514 în ultimele 14 zile.

Din cauza situaţiei privind rata incidenţei de îmbolnăvire, transmisă de către DSP Mehedinţi, tot mai multe şcoli îşi suspendă activitatea în urma descoperirii noilor cazuri de Covid în rândul elevilor sau al profesorilor. Sunt însă şi unităţi unde s-a decis revenirea la ore. 

În trei şcoli din Drobeta Turnu Severin, se suspendă cursurile temporar. Pe o perioada de o săptămână, de astăzi, la clasa I B a Şcolii Gimnaziale nr. 14, cursurile vor înceta pentru că  o elevă a fost confirmată ca fiind infectată cu virusul Sars Cov2. Şcoala Gimnazială “Regele Mihai I”se confruntă cu aceeaşi problemă, suspendându-şi activitatea la clasa I A, tot  începând cu data de 2 noiembrie, timp de o săptămână. La Şcoala Gimnazială nr. 3 însă, din cauza infectării unui profesor, clasele a-V-a A, a-V-a B, a-VI-a A sunt în aceeaşi situaţie, încă din data de 30 octombrie.

Există  totuşi unităţi de învăţământ unde se reia activitatea, un exemplu în acest sens fiind Şcoala Gimnazială “Theodor Costescu” din Drobeta Turnu Severin. Aici elevii au revenit  la ore începând cu data de astăzi.

La nivel de judeţ, s-a hotărât ca Şcoala Gimnazială a comunei Oprişor şi Şcoala Gimnazială “Mihai Viteazu” din Strehaia să revină la scenariul I, de la data de 15 octombrie, după o perioadă de suspendare de două săptămâni. În comuna Stângăceaua, rata de incidenţă din ultimele 14 zile fiind de 2,34 la mia de locuitori, astfel cursurile şcolare se vor desfăşura în scenariul 2 in intervalul 30 octombrie- 12 noiembrie.

Rata incidenţei cumulative a Covid 19 în judeţul Mehedinţi este de 1,46. În ceea ce priveşte  incidenţa la nivelul municipiului Drobeta Turnu Severin, aceasta atinge  pragul de 2,67 în prezent.