TÂRGURILE DIN JUDEȚ, AUTORIZAȚIE PROVIZORIE

Paștele se apropie cu pași repezi, iar situația, în ceea ce privește autorizarea târgurilor, în care se comercializează miei, nu diferă față de cea de anul trecut. Târgurile din județ vor fi autorizate, la fel ca în anii precedenți, doar în perioada premergătoare Paștelui.

Târgurile din Mehedinţi , unde se vor sacrifica şi comercializa mieii de Paşte, vor fi autorizate pentru funcţionare, doar pentru scurt timp: în perioada premergătoare sărbătorilor pascale. Asta: deoarece, nici până anul acesta, niciunul din târguri nu a reuşit să îndeplinească toate condiţiile pentru  a fi autorizat permanent din punct de vedere sanitar-veterinar. Cu toate acestea, târgul din Cerneţi, cel mai mare şi, totodată, cel mai modern târg de pe raza întregului judeţ, este în fază avansată în ceea ce priveşte demersurile pentru  obţinerea autorizaţiei.

Pe perioada, în care târgurile vor funcţiona, ce-i drept, cu autorizaţie provizorie, medicii DVS se vor afla în incinta acestora, pentru  a se verfica în ce masură sunt respectate condiţiile igienico-sanitare. Totodată, şi poliţiştii vor desfăşura ample controale în spaţiile amenajate pentru sacrificarea animalelor, pentru buna desfăşurare a procesului de comercializare.

Dacă  în ceea ce priveşte târgurile, autoritaţile dau asigurări că lucrurile vor decurge ca la carte, cumpărătorii vor  trebui să scoată mai mulţi bani din buzunare pentru  un kg de carne de miel.  Fermierii anunţă, încă de pe acum,  că prețul pentru un kilogram de carne de miel va ajunge chiar și la 25 de lei din cauza cheltuielilor cu hrana și întreținerea animalelor, cu 8 lei mai mult decât anul trecut. Nu va face excepție nici carnea de ied, care este la mare căutare de câțiva ani buni.

În aceste condiții, bugetul pentru masa de Paște va fi și mai mare ca anul trecut. De aceea mulți dintre români vor renunța la carnea de miel.