CONTINUĂ REABILITAREA ȘCOLILOR DIN SEVERIN

Reabilitarea, modernizarea și dotarea școlilor din Severin nu este nici pe departe finalizată. Municipalitatea va continua procesul început și va identifica orice sursă de finanțare eligibilă pentru realizarea acestui scop nobil. Colegiul Țițeica va fi, de exemplu, reabilitat în scurt timp.

Municipalitatea, în special primarul Marius Screciu, a demarat un amplu proces de reabilitare, modernizare și dotare a instituțiile de învățământ din Severin. Ceea ce în alte zone pare imposibil sau anevoios de implementat, în Severin prinde contur cu pași siguri. Instituțiile școlare din municipiu, fie că sunt școli, grădinițe sau licee, primesc finanțare, sub diferite forme, pentru a intra în normalitate.

Ultimul exemplu elocvent de acest fel este cel al Liceului de Artă „I. Șt. Paulian”, care, peste vară, și-a schimbat complet sala de festivități și dotările. O serie de alte școli sunt în diferite faze de execuție sau se pot mândri cu lucrări finalizate. Dar procesul nu este nici pe departe finalizat.

Vești bune vin și pentru Colegiul Național „Gheorghe Țițeica”, unde nu numai fațada, ci și alte elemente au nevoie urgentă de reabilitare.Municipalitatea din Severin dovedește, astfel, că totul poate fi schimbat și că pot fi găsite fonduri pentru a ajuta învățământul, dacă aleșii locali își doresc cu adevărat asta.