’’PRIETENII POMPIERILOR’’, ETAPA JUDEȚEANĂ

O nouă competiție marca ISU Mehedinți! Etapa județeană a concursului, care a devenit deja tradiție,  în Mehedinți, prietenii pompierilor, s-a desfășurat, astăzi, începând cu ora 9, pe stadionul Angelescu din Drobeta Turnu-Severin.

În cadrul concursului au fost angrenate 10 echipaje, a câte 10 elevi, de la mai multe instituții de învățământ din Mehedinți. Alături de elevi, s-au aflat și cadre didactice, care au venit să le țină pumnii. Atât baieții, cât și fetele s-au întrecut vitejește pentru a obține locuri fruntașe. Dintre cele zece echipaje, cinci au fost constituite din fete. Elevii au avut de parcurs trei probe, una teoretică şi două practice, care le-au pus la încercare atât cunoştinţele de cultură generală, cât şi performanţele sportive.

Elevii s-au dovedit încântați de astfel de concursuri, astfel că, de la an, la an, numărul celor care își doresc să participe,  este din ce în ce mai mare.

Astfel de concursuri sunt organizate, anual, de pompierii mehedințeni. Totul: pentru  ca elevii să învețe căt mai multe de la salvatori, astfel încât, să fie pregătiți să acționeze ca la carte în cazul unor situații de urgență.