SPUNE NU VIOLENȚEI DOMESTICE!

Prevenirea violenței în familie este una dintre principalele priorități ale polițiștilor mehedințeni din cadrul compartimentului de analiză și prevenire a criminalității. Seara trecută, în incinta centrului comercial din zona Aluniș, oamenii legii le-au explicat femeilor care sunt pericolele la care se expun în cazul unei violențe domestice și cum trebuie să reacționeze în astfel de situații.

Severinenii văd cu ochi buni astfel de campanii și sunt de părere că agresorii ar trebui pedepsiți aspru.
Campania se va desfășura și în perioada următoare.

Ordinul de protecție este hotărârea emisă de instanța de judecată prin care aceasta dispune mai multe măsuri împotriva agresorului.

Abuzul în familie adesea trece de la amenințări și injurii la violență. Și, în timp ce prejudiciul fizic poate fi pericolul cel mai evident, consecințele emoționale și psihologice ale abuzului în familie sunt, de asemenea, severe. Relațiile emoțional abuzive îți pot distruge stima de sine, pot duce la anxietate și depresie, și te pot face să te simți neajutorată și singură. Nimeni nu ar trebui să suporte acest tip de durere. Primul pas către eliberare este recunoașterea faptului că situația în care te afli este abuzivă. Odată ce ai recunoscut realitatea situației abuzive, poți obține ajutorul de care ai nevoie.

Violența domestică este o problemă socială gravă care afectează atât viața victimei, cât și a celorlalți membri ai familiei. La fiecare 30 de secunde, o româncă e ţinta violenţei domestice, arată statisticile.