A CRESCUT NUMĂRUL ACCIDENTELOR DE MUNCĂ

Tot mai multe accidente de muncă! Este concluzia în urma raportului prezentat de ITM Mehedinți, în cadrul sedinței de dialog social, de astăzi, de la Prefectura Mehedinți. Astfel, în 2019, au fost raportate mai multe accidente de muncă decât în anul precedent.

Situația accidentelor de muncă din Mehedinți a ajuns în atenția membrilor comisiei de dialog social. Conform raportului, în primele 10 luni ale acestui an, a fost înregistrat un număr de 85 de persoane accidentate, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, când au fost raportate 61 astfel de cazuri.

Una din cauzele, care stau la baza creșterii numărului de accidente de muncă, este faptul că, în această categorie, se încadrează și accidentele rutiere în care sunt implicate tir-uri.

Membrii comisiei de dialog social au încercat să identifice o soluție pentru a reduce, pe cât posibil, numărul accidentelor de muncă.

Până în prezent, inspectorii din cadrul ITM Mehedinți au controlat și sancționat 29 de angajatori, în urma descoperirii a 46 de nereguli.

Valoarea sancțiunilor aplicate se ridică la suma de opt mii de lei, fiind dispuse 46 de măsuri.