SPAET, DIN NOU LA MILA GUVERNULUI

Încă așteaptă sprijin de la Guvern! Serviciul Public de Alimentare cu Energie Termică și municipalitatea se descurcă, pentru moment, în ceea ce privește furnizarea agentului termic către populație, însă banii sunt suficienți doar până în luna ianuarie. Așadar, încă există speranța că Executivul va sprijini autoritățile locale, mai ales în contextul în care cheltuielile, pe care le suportă SPAET cu închirierea cazanelor și a rețelei primare, sunt extrem de ridicate.

Punct și de la capăt. Este situația ingrată în care se află serviciul public de alimentare cu energie termica al municipiului, care are banii necesari furnizării agentului termic doar pana în luna ianuarie. Așa că autoritățile locale se văd puse, din nou, în situația de a sta la mila Guvernului.

Pentru a duce până la capăt sezonul rece, iar furnizarea gentului termic să se facă în condiții optime, mai este nevoie de suma de 45 de milioane de lei, necesară achziționării de păcură. Pentru 28 de milioane de lei au fost depuse documentele la Ministerul Dezvoltarii, însă sunt șanse slabe ca Executivul să ne mai ofere încă un sprijin.

Păcura costă mult, după cum declară reprezentantii SPAET. Mult costă și închirierea celor două cazane și a rețelei primare de la fostul RAAN. Pentru închirierea acestora, SPAET plătește nici mai mult, nici mai puțin de 700 de mii de lei plus TVA. Operarea echipamentelor și asigurarea salariilor se ridică, la rândul lor, la suma de 566.000 de lei plus TVA.

Un lucru îmbucurător, care ar putea ajuta la continuarea furnizării agentului termic, este acela că oamenii au început să își plătească datoriile catre SPAET. Sunt și severineni care au ales facturarea individuală. Puțini, ce-i drept, însă demersul continuă.