BILANȚUL SITUAȚIILOR DE URGENȚĂ

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Mehedinți s-a reunit, astăzi, în ședință ordinară, dar nu pentru gestionarea vreunei situații specifice, ci pentru informarea asupra bilanțului pe primul semestru al anului și asupra măsurilor luate pentru prevenirea și combaterea pestei micilor rumegătoare.

Potrivit raportului, Comitetul a acționat în diverse situații de urgență, generate de prevenirea unor epidemii, evaluarea și gestionarea unor efecte generate de fenomenele meteo extreme. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a emis mai multe hotărâri privind gestionarea efectivă a unor situații critice apărute.

De asemenea, același comitet a gestionat și mai multe măsuri proactive de prevenire, precum exerciții de alarmare și de intervenții în diferite tipuri de situații ipotetice de urgență. Județul nostru nu a dus lipsă nici de avertizările meteo nefavoravile, de tip cod roșu și portocaliu.

Printre măsurile complexe ce au trebuit să fie luate de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență se numără și cele de gestionare și combatere a amenințărilor privind pesta porcină și pesta micilor rumegătoare, ultima prezentă în Bulgaria, aproape de granița cu județul nostru.

Noul director al DSVSA Mehedinți a prezentat un raport în acest sens.În general, la nivelul județului Mehedinți toate situațiile de urgență ivite au fost gestionate prompt, iar Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a intervenit și a luat decizii care ulterior s-au dovedit a fi dintre cele mai corecte.