ȘOFERII AUTOVEHICULELOR DE TRANSPORT PERSOANE ȘI MARFĂ, TRAȘI PE DREAPTA DE OAMENII LEGII!

Polițiștii Serviciului Rutier Mehedinți au verificat dacă conducătorii auto respectă atât normele privitoare la autovehicul, cât și timpii de odihnă.

În ultimele 24 de ore, polițiștii Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mehedinți, în colaborare cu inspectori de la Inspectoratul de Stat pentru Controlul Transportului Rutier, au desfășurat o acțiune pentru verificarea legalității efectuării transportului de marfă și persoane.

Acțiunea a vizat, totodată, verificarea modului în care sunt respectate măsurile de protecție stabilite prin Legea nr. 55/2020 pe timpul efectuării transportului de persoane, prin curse regulate/speciale. Astfel de acțiuni vor fi desfășurate zilnic şi în perioada următoare.

În cadrul acțiunii desfășurate, poliţiştii au verificat peste 60 de autovehicule şi au aplicat 31 sancţiuni contravenţionale, dintre care 7 au fost pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, în valoare de peste 7.000 lei.

Recomandăm tuturor participanţilor la traficul rutier să adopte o conduită preventivă în trafic, să respecte regulile de circulaţie şi indicaţiile poliţiştilor rutieri aflaţi în teren!Totodată, le recomandăm să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție atât în mijloacele de transport în comun cât şi în celelalte locuri unde este obligatoriu, să nu se expună la riscuri!”, se arată într-un comunicat de presă aş IPJ Mehedinţi.