CARAVANA „FII PREGĂTIT!” A POPOSIT ÎN MEHEDINȚI

Instruiți să acorde primul-ajutor de bază! Elevi, dar și simpli trecători au fost învățați, astăzi, de paramedicii SMURD, cum să acorde primul ajutor. Activitățile fac parte din Caravana SMURD „Fii pregătit!”, care se va afla la noi în județ până vineri, 15 noiembrie.

Paramedicii, pompierii şi voluntarii din cadrul ISU Mehedinţi vor derula activităţi de instruire preț de patru zile, în Drobeta Turnu-Severin şi Orşova, în cadrul campaniei naționale „Fii pregătit!”. Încă de la instalarea caravanei, un număr mare de elevi au venit să afle despre ce este vorba, învățând, astfel să ofere primul ajutor atât în cazul unui nou nascut înecat, cât și în cazul unui adult găsit în stare de inconștiență.

Astfel, în perioda 12-13 noiembrie, în intervalul orar 10-18, caravana se va afla în zona de promenadă Crișan, unde, salvatorii mehedințeni vor continua să instruiască cât mai mulți severineni să acorde primul ajutor.

Caravana va ajunge și în cel de-al doilea municipiu, în Orşova, zona parcului Dragalina, în zilele de 14 şi 15 noiembrie.

Scopul caravanei este acela ca fiecare cetățean să fie conștient că are nevoie de o minimă pregătire pentru a face față unor dezastre care pot apărea oricând.