CONTINUĂ ACŢIUNILE PENTRU PREVENIREA ŞI COMBATEREA EFECTELOR PANDEMIEI DE COVID-19

În contextul creșterii numărului de cazuri de Covid 19, pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul corona virus, polițiștii Inspectoratului de Politie Județean Mehedinți cu suportul Jandarmeriei, Poliției Locale, a Direcției de Sănătate Publică, Direcției Sanitar Veterinare și  reprezentanți de la Protecția Consumatorului au intensificat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr 55 din 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Astfel, în ultimele 24 de ore, au fost verificate aproximativ 550 de persoane și peste 25 de societăți comerciale cu privire la respectarea măsurilor impuse în această perioadă, obiectivul urmărit fiind siguranța cetățenilor.

În urma activităților desfășurate au fost aplicate 26 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, în valoare de peste 4000 de lei. De asemenea, au fost verificate peste 80 de mijloace de transport în comun.

Reamintim tuturor să păstreze distanțarea fizică, să poarte mască de protecție și să nu se expună la riscuri.Acțiunile de acest gen vor continua zilnic, scopul acestor fiind sănătatea și siguranța cetățenilor. Nu dorim sancționarea cetățenilor, ci ca toți sa conștientizeze că sănătatea și viata persoanelor sunt cele mai importante.“, se arată într-un comunicat al IPJ Mehedinţi.