SEVERINUL, TOT MAI APROAPE DE NOI RESTRICȚII

Sunt vești îngrijorătoare pentru locuitorii municipiului Drobeta Turnu-Severin. Rata incidenței se apropie cu pași repezi către valoarea de 3 la mia de locuitori, ceea ce va atrage, de la sine, noi măsuri restrictive.

La nivelul judeţului, rata de incidenţă mai ridicată este în localităţile DROBETA TURNU SEVERIN (2,89) STREHAIA – 1,72, BREZNIȚA OCOL – 2,02, EȘELNIȚA – 2,78, GODEANU – 2,62, GRUIA – 1,97, HINOVA – 2,29, HUSNICIOARA – 2,18, MALOVĂȚ – 1,68, POROINA MARE – 1,78, VÂNĂTORI – 1,50. Astfel, Severinul se apropie cu paşi repezi de atingerea ratei de 3 la mia de locuitori, ceea ce presupune luarea altor măsuri restrictive.  Dacă rata de infectare este mai mare de 3 la mia de locuitori, noile măsuri prevăd obligativitatea purtării măștii în spații deschise, închiderea restaurantelor și a cafenelelor, iar elevii ar trebui să urmeze cursuri online.

La nivelul judeţului Mehedinţi, rata de incidenţă este de 1,6, ceea ce plasează judeţul nostru  pe locul 27 la nivel naţional.

În maximum 48 de ore de la atingerea ratei de infectare de 3 la mia de locuitori, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă constată situația, iar măsurile intră în aplicare automat.