SEVERINUL PRIMEȘTE PĂCURĂ DE LA REZERVA DE STAT

Municipalitatea din Severin primește păcură de la Rezerva de Stat, în urma solicitării făcute de primarul Marius Screciu. În ședința Guvernului României de vineri, 15 februarie 2019, a fost aprobată o Ordonanță de Urgență în acest sens. Severinul va avea căldură până la finele perioadei reci.

Zvonurile vehiculate în ultima perioadă, potrivit cărora municipiul va rămâne fără căldură, ca urmare a epuizării fondurilor necesare achiziționării de păcură, s-au dovedit a fi nu numai false, ci și răutăcioase. Primarul municipiului Drobeta Turnu Severin a confirmat, pentru jurnalmehedinti.ro, faptul că Guvernul a aprobat, în ședința de vineri, 15 februarie 2019, o OUG pentru acordarea împrumutului de la rezerva de stat.

„ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ privind aprobarea scoaterii din rezerva de stat, sub formă de împrumut, a unei cantități de păcură necesară asigurării, pe perioada de iarnă, a agentului termic pentru încălzirea populației din municipiul Drobeta Turnu Severin, județul Mehedinți” – este titulatura OUG aprobate în ședința de vineri.

„Am fost sunat de la Ministerul Dezvoltării că a trecut Hotărârea de Guvern prin care ni s-a aprobat împrumutul de la rezerva de stat pentru păcură, pentru nevoia de funcționare pe toată perioada în care vom mai furniza agent termic”, a preciza edilul-șef.