SPRIJIN FINANCIAR PENTRU SPITALUL JUDEȚEAN

Primăria Drobeta Turnu Severin oferă sprijin financiar secției de Cardiologie a Spitalului Județean. Proiectul se va desfășura pe o perioadă de patru ani, iar anul acesta se vor aloca 130.000 de lei, în vederea achiziționării de aparatură performantă.

Municipalitatea din Severin vrea să ajute financiar Spitalul Județean! Este anunțul făcut astăzi de primarul Marius Screciu. În acest sens, primarul a conceput un proiect  de sprijin ce se va derula pe o perioadă de patru ani, în primul an oferindu-se suma de 130.000 de lei pentru dotarea Secției de Cardiologie.  Anual, Primăria Severin va aloca bani, în funcție de bugetul disponibil pentru achizițonarea de echipamente medicale.

„Am demarat un program de sprijin financiar pentru Spitalul Județean, un program gândit pe o perioadă de patru ani. În fiecare an vom da Spitalului Județean o sumă de bani pentru achiziționarea de aparatură modern. Anul acesta ajutăm Secția Cardiologie și Secția Oncologie. Chiar dacă Spitalul Județean este în subordinea Consiliului Județean, cei mai mulți pacienți vin din Severin, iar noi vrem să venim în sprijinul lor. Sper ca anul viitor să avem mai mulți bani. Anul acesta vom avuta cu suma de 130.000 de lei”, a declarat primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu.

Avem nevoie și vom achiziționa aparatură pentru pacienții care ajung la Secția Cardiologie în stare gravă. Vorbim aici de o stație central de monitorizare pe care noi vedem în timp real starea pacienților din toate saloanele, pentru a nu mai fi nevoiți să facem drumuri repetate între aceste saloane, un aspirator mobil pentru secreții, un cărucior de resuscitare, un analizor automat de gaze și electroliți și mai multe noptiere dotate corespunzător pentru saloane”, a precizat medical Roxana Balaci de la Secția Cardiologie a Spitalului Județean din Severin.

„Sprijinul Primăriei este unul important, mai ales pentru pacienții cardiaci, care sunt din ce în ce mai mulți”, a precizat și managerul Spitalului Județean de Urgență din Severin, dr. Victor Maliborschi.

Spitalul Județean se află în subordinea Consiliului Județean mehedinți, iar ultima achiziție de echipamente realizată anul acesta a fost de 900.000 de lei. Cu toate acestea, sprijinul municipalității este unul uriaș, în special pentru secțiile Cardiologie și Oncologie.