SE RESTITUIE TAXA AUTO!

Mehedințenii, care au depus cereri pentru restituirea taxei auto, își vor primi banii, pe taxa auto, până la finele lunii iunie. La nivelul județului Mehedinți, până în acest moment, peste 95% dintre cei care au depus astfel de cereri, și-au primit banii.

În ultima perioadă, odată cu apropierea termenului, tot mai mulți șoferi  au început să se întrebe în ce măsură termenul va fi respectat. Conform noilor reglementări, cetățenii români care au depus cererile de restituire a taxelor auto, pe care le-au plătit până la data de 31 august 2018, vor primi banii înapoi până la mijlocul acestui an.  Astfel, la nivelul județului nostru, aproximativ 600 de contribuabili care au depus cererile, nu și-au primit banii, întrucât au existat probleme cu conturile bancare.

În acest sens, aceștia trebuie să se prezinte la sediul Agenției  Județeana a Finanțelor Publice, pentru a remedia neregulile. Perioada de restituire a trei dintre taxele auto plătite (taxa specială, taxa pe poluare și taxa pentru emisiile poluante) ar fi trebuit să se încheie odată cu anul 2018, dar guvernanții au decis, prin Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 114/2018, să prelungească acest termen cu șase luni, din rațiuni economice.