SE PRELUNGEȘTE STAREA DE ALERTĂ. FĂRĂ MĂSURI DE RELAXARE NOI

Sunt vești nu tocmai îmbucurătoare pentru români. Raed Arafat a anunțat că urmează să se prelungească starea de alertă. Oficialul spune că nu vor fi măsuri de relaxare noi, dar nici impuse noi restricții.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, anunţă că starea de alertă va fi prelungită şi nu sunt prevăzute măsuri de relaxare, dar nici alte măsuri restrictive, după apariţia noii tulpini de coronavirus. Arafat explică, însă, că dacă apar creşteri ale numărului de cazuri se vor lua măsuri locale şi zonale.

”Urmează să se prelungească starea de alertă, asta cred că deja ştie toată lumea. Clar că nu vor fi, în acest moment, măsuri de relaxare. La acest moment, nu! Se va merge pe aceleaşi măsuri care au fost până acum. Acolo, unde vedem şi observăm că există creşteri semnificative, se pot lua, în prima fază, măsuri zonale sau locale, ca până acum. Acest lucru o să-l luăm fără nicio problemă, când vedem creşteri să luăm măsura de carantinare zonală. Dacă în evaluarea situaţiei epidemiologice, se observă alte date noi care impun soluţii noi, orice poate fi discutat.”, a declarat, la Digi 24, Raed Arafat.

Ultima dată, starea de alertă a fost prelungită cu 30 de zile, începând din 14 decembrie.

Raed Arafat a mai afirmat că, dacă noua tulpină de coronavirus a fost descoperită la o pacientă care nu a fost în afara ţării, înseamnă că noua tulpină de virus se răspândeşte în comunitate. Noua tulpină de coronavirus a ajuns şi în România, fiind detectată la o femeie din Giurgiu, care din primele date nu ar fi fost plecată din ţară.