SE DESCHIDE TÂRGUL PENTRU MIEI

Municipalitatea a luat toate măsurile igienico-sanitare pentru deschiderea provizorie a Târgului Veterani, în vederea sacrificării și comercializării mieilor de Paște. Nu mai puțin de 80 de locuri au fost deja achiziționate de producători, iar începând de luni, 22 aprilie 2019, severinenii pot veni să își cumpere un miel. Târgul va funcționa doar în săptămâna Paștelui și doar pentru comercializarea mieilor, iar Direcția Sanitară – Veterinară a luat toate măsurile specifice. Primarul municipiului, împreună cu reprezentanții de la DSVSA și de la Garda de Mediu au inspectat locația.

Producătorii care vor venii cu miei la târg vor beneficia de asistență sanitară-veterinară, iar taxa percepută va fi una accesibilă. De asemenea, Garda de Mediu va monitoriza activitatea în zonă.

În afară de Târgul Veterani, va mai fi autorizat și târgul de la Cerneți, acestea fiind singurele locații în care se pot comercializa legal mieii de Paște. Din experiența anilor trecuți, cea mai mare aglomerație este în zilele de miercuri și joi, atunci când și producătorii mai lasă la preț.